تورم ۲.۲ درصدی در تولیدات صنعتی

مرکز آمار افزایش نرخ تورم را در تمامی محصولات صنعتی مورد بررسی قرار داد

نرخ تورم صنعتی در کشور ما در 3 ماهه تابستان با رشد 2.2 درصدی روبرو شده است. این را مرکز آمار ایران اعلام کرده است. کارشناسان دو تفسیر از این ماجرا دارند؛ برخی می گویند افزایش نرخ تورم صنعتی به معنای خروج این بخش از اقتصاد از وضعیت رکودی است و برخی دیگر آن را آغاز سیگنال های منفی به اقتصاد در راستای افزایش هزینه های آتی تولید می دانند. به هر حال باید گفت در هر دو حال انتظار می رود با رفع تحریم ها شاهد کاهش تورم تولیدکننده باشیم اما این طور نشده است. به عقیده کارشناسان خبره، بررسی این آمار به معنای آن است که بجز صنایع غذایی و نوسیدینی و فلزات اساسی به اضافه سایر کانه های فلزی در سایر موارد نرخ رشد تورم صنعتی صعودی بوده است. در میان ارقام اعلام شده نرخ تورم برای صنایع مسی با 6.3 درصد رشد روبرو شده است که رقم بالایی است.

به گزارش مرکز آمار ایران شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در فصل تابستان 1395 به عدد 197 رسید که نسبت بـه شـاخص فصـل قبل :193.3 ،( 1.9 درصد) و نسبت به فصل مشابه سال قبل 192.7 (2.2 درصد) افزایش یافته است.

درصد تغییرات شاخص کل بخش صنعت در چهار فصل منتهی به فصل تابستان سال 1395 نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تـورم تولیدکننـدهکل بخش صنعت ) معادل 0.2 درصد بوده که نسبت به تورم چهار فصل منتهی به فصـل بهـار سـال 1395 ( منفی نیم درصـد)، افزایش داشته است.

بر مبنای این گزارش بخشهای زیر بیشترین تاثیر را در تغییرات فصلی این شاخص داشته‌اند. شاخص قیمت بخش صنایع تولید زغال سنگ - پالایشگاههای نفت با 3.9 درصد افزایش نسـبت بـه فصـل قبـل ازعدد 167.4 به 173.8 رسید و بیشترین تاثیر را در افزایش شاخص کل فصل تابستان داشته اسـت. رشـته فعالیـت تولیـد فرآورده های نفتی تصفیه شده با 3.9 درصد افزایش نسبت به فصل قبل بیشترین تاثیر را در افـزایش شـاخص ایـن بخـشداشته است.

شاخص قیمت بخش صنایع مواد غذایی و آشامیدنی با 1.4 درصد افزایش نسبت به شـاخص فصـل قبـل از عـدد 244.1 به 247.6 رسید؛ این بخش رتبه دوم تأثیرگذاری در افزایش شاخص کـل را بـه خـود اختصـاص داده اسـت. رشـته فعالیتهای تولید قند و شکر” با 4.3 درصد، “تولیـد روغـن و چربـی حیـوانی و نبـاتی خـوراکی” بـا 2.3 درصـد و “ تولیـد نوشابه های غیرالکلی گازداربا 5.4 درصد افزایش نسبت به فصل قبل، به ترتیب بیشترین تاثیر را در افـزایش شـاخص ایـن بخش داشته اند.

شاخص قیمت بخش تولید فلزات اساسی با 0.9 درصد افزایش نسبت به شاخص فصل قبل173.6و رسـیدن بـه عدد175.2 ،رتبه سوم تاثیر را در افزایش شاخص کل فصل تابستان داشته است. رشـته فعالیـت تولیـد محصـولات اساسـی مسی با 6.3 درصد افزایش نسبت به فصل قبل بیشترین تاثیر را در افزایش شاخص این بخش داشته است.

شاخص قیمت بخش  تولید سایر محصولات کانی غیر فلزی با 2 درصـد افـزایش نسـبت بـه شـاخص فصـل قبـل181.4 و رسیدن به عدد 185.1 ، رتبه چهارم تأثیرگذاری در افزایش شاخص کل فصل تابستان را به خـود اختصـاص داده است. رشته فعالیتهای تولید سیمان، آهک و گچ” با 4.3 درصد “ و تولید آجر با 2.3 درصد افزایش نسبت به فصل قبل، به ترتیب بیشترین تاثیر را در افزایش شاخص این بخش داشته اند.

کد خبر 14735

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 1 =